mandag den 19. november 2018

Livet, som kunstart


Vintertid er eftertankens tidsrum og for mit vedkommende handler det om tid til at føle ind, og tid til at tænke over livets værdier som de er sande for mig.
At være kunstner, er at være hudløs ærlig med hensyn til individuel sandhed og det skaber drive til at være kompromisløs, når det virkeligt gælder, forstået på den måde, at livet er for kort til ikke at udleve Den Indre Sandhed.

Man kan ikke kontrollere tilværelsens gang, men man kan sørge for at leve i overensstemmelse med indre kerneværdier. Og som kunstner trives jeg bedst med at være kreativ, så meget som muligt.
Efter min overbevisning bør kunst ikke være enten politisk, eller blot til pynt, men der skal være en formidling af noget dybere, noget væsentligt.... noget med at bygge bro mellem det synlige og det usynlige ved livet, som inkluderer mange dimensioner.
For 4 1/2 år siden flyttede jeg til Langeland, - "Rosengrenen i det Fynske ø-hav", hvor dette billede er taget som noget af det første.

Det visuelle rum, hvor jeg skaber en forbindelse mellem min person og Det Som Er i Øjeblikket, er lige så stærk en udtrykskraft for mig, som selve billedkunsten er det. Og så er jeg jo heldig at være gift med en dygtig fotograf, som er klar til enhver udfordring.
Øens vilde heste, har i den grad været med til at få mit hjerte til at synge, for det er jo ingen hemmelighed at jeg er vild med heste og derfor endnu mere vild med vilde heste.
Hesten som symbol står jo for evnen til at udtrykke sig emotionelt, klart, frit og uden restriktioner. Hesten er det ultimative frihedssymbol på den personlige frihed.
Den personlige frihed, med fuld ansvarlighed for sit eget liv, som man er født til at have, men som man skal kæmpe for at beholde fordi vi lever i en verden af dualitet af modsatrettede kræfter.

Langelands vilde heste har indtil videre inspireret mig en del, og nedenstående motiver kan fås som både postkort såvel som plakater.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Freja, vores nordiske kærlighedsgudinde

Generelt set er alverdens guder og gudinder arketyper som findes fordi mennesket har brug for idealer, der fremmer livskraften. Uden de...