tirsdag den 20. november 2018

Freja, vores nordiske kærlighedsgudindeGenerelt set er alverdens guder og gudinder arketyper som findes fordi mennesket har brug for idealer, der fremmer livskraften. Uden de mytologiske figurer og fortællinger, forvrænges og degraderes livet til simpel journalistisk information, som har det med at gøre livet og menneskene til skygger af sig selv.
Personligt er jeg vild med forfædrenes og oprindelige folkeslags myter og legender, som danner et vigtigt fundament for min kreativitet.

I dag er det Freja som fremhæves. En gudinde, der står for evnen til at transformere livets skyggesider til det pureste guld i form af skønhedsbaseret visdom og viljen til Det Gode Liv.

 Kærlighedsgudinden Freja er kompromisløs, når det gælder kærlighed, livets fylde og skønhed. Så meget at hun til enhver tid vil gå i krig for sine værdier.

Vores forfædres gudinde var en ægte trolddomskunstner, som beherskede den nordiske Sejd, når som helst at hun følte behov for at sprede kærlighed, inderlighed og skønhed - og ikke mindst -  få det allerbedste frem i mennesker.

Gudinden Freja symboliserer, lidenskab, overflod, og kompromisløs kærlighed. Sværdet i hendes hænder bruges til at kæmpe sig vej igennem mørkets magter, som f.eks. koncepter som menneskelig ligegyldighed, ondskab og grusomhed, der bekæmpes behændigt af Freja.

Ravnene på hendes skuldre signalerer tæt forbindelse med evnen til at tale med dyr og skifte ham og blive til et dyr, om nødvendigt. Evnen til indlevelse og forandring af form for at opnå de højeste formål af skønhed, livskraft og naturlig overflod er Kærlighedens Kraft og Frejas Kraft.

Guldmykket Brinsingamen er et legendarisk guldsmykke skabt af 4 dværge, som i bytte for smykket fik hver sin kærlighedsnat med Freja, og dette imponerende halssmykke symboliserer kærlighedens værdier i materiel form. Kærlighedens Kraft gennemsyrer alt liv og er langt mere i sin betydning end den lille firkantede og menneskelige konstruktion, der dikterer kærlighedens præmisser igennem tykke filtre over kulturelle variationer, der alle har det med at gøre kærligheden betinget og dermed begrænset. Hvilket er en illusion af de helt store. I følge Freja er kærligheden en ubegrænset størrelse og det vil tjene mennesket meget bedre at omfavne den indsigt, således at man kan give slip på fordomme, begrænsede tankemønstre, indoktrinerede programmeringer og overbevisninger, for på den måde at møde hinanden i øjenhøjde som søstre og brødre af ligeværdighed og respekt.

Kærlighed er, ifølge Freja det stof, som selve livet er gjort af; den indre ild, der skaber liv og den nordiske gudinde er bannerfører for dette.

Når jeg ikke maler eventyrlige billeder, skaber jeg ofte stilbilleder, hvor iscenesættelse af arketypiske stemninger forbinder mig med livets mangfoldige og eventyrlige dimensioner.

For et par uger siden blev nedenstående billeder taget i vores naboskov som glødede i en usædvanlig efterårspragt: -  Frejas sal, som jeg ser den og - ikke mindst - mærker kraften, der forbinder himmel og jord.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Freja, vores nordiske kærlighedsgudinde

Generelt set er alverdens guder og gudinder arketyper som findes fordi mennesket har brug for idealer, der fremmer livskraften. Uden de...